Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.
Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.

Egenmätning av blodsocker vid typ 2 diabetes

Varför ska jag mäta blodsockret?

Du ska inte sticka ”bara för att”. Tänk så här: varje mätning ska ge svar på en fråga. 

Det finns inget rakt svar på hur ofta du ska mäta blodsockret vid diabetes typ 2. Det beror på vilken medicinering du har och hur svängande ditt blodsocker är. Mätning ökar din trygghet och ger beslutsunderlag för den mest träffsäkra behandlingen. 

Var en bra chef och lär känna dina medarbetare i kroppen

Alla med diabetes, oavsett typ och medicin behöver lära känna sin kropp. (Ja, det gäller förresten alla människor). Sömn och stress påverkar ditt blodsocker, likaså vilka val du gör med rörelse, mat, rökning och alkohol. Tänk på att det är du som är den högsta chefen för alla dina miljarder celler och system i din kropp. Alla dina medarbetare som jobbar för att du ska må bra och leva länge.

Hitta balansen

Vi vill hjälpa dig att hitta balans i dina mätningar. Det är lätt att bli för upptagen av mätningar och det kan skapa onödig stress vilket i sin tur höjer blodsockret. Det är du som ska ha kontrollen över din diabetes, den ska inte ta kontrollen över dig. 

Här har vi samlat tips och trix för att underlätta egenmätningar och du kan också lära dig mer om hur egenmätningarna kan bli värdefulla för dig.

Mer inom Egenmätning av blodsocker

© 2022, Chronos Care AB, 559244-5422

Chronos Care erbjuder vård till hela Sverige genom Sofia Vårdcentral.

Chronos Care AB är registrerad vårdgivare som lyder under hälso-och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. All vår vårdpersonal är legitimerade av Socialstyrelsen.