Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.
Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.

Rörelse & träning på flera sätt

Vissa blir sporrade av att ha bestämda motionstider och får mer lust av att röra sig tillsammans med andra. Andra blir stressade vid bara tanken. Vanliga promenader är bland det bästa du kan göra. Ensam eller tillsammans med andra. Kanske lyssna till musik, en pod eller ljudbok? Skaffa ett par bra skor så har du kommit långt. Bra skor är egentligen det enda redskapet du behöver.

Vill du öka effekten av promenaden kan du lägga till stavar. Perfekt för den som på köpet vill få pulsökning, mer syreupptag och lite styrka i överkroppen. Många blir peppade när de hör att stavgång stärker musklerna i baksida armar.

När du cyklar tränar du de stora lårmusklerna vilket bidrar till att socker omvandlas till energi i stället för att cirkulera i blodet och orsaka skada.

Simning engagerar hela kroppen, ger kraftig ökning av syreupptaget och är skonsamt för den som har ledbesvär.

För den som gillar golf är det perfekt med tanke på den långa promenaden.

Längdåkning aktiverar alla kroppens muskler vilket gör att det går åt mycket socker som energi.

Den bästa träningen är den som blir av

Även det lilla gör alltså nytta och varje steg är ett steg mot bättre hälsa. Vi hjälper dig att hitta det som fungerar bäst för dig i det långa loppet. Det är lätt att få bakslag, svackor får vi alla, det är något vi måste räkna med, men då finns vi där och peppar dig att komma igen.

© 2022, Chronos Care AB, 559244-5422

Chronos Care erbjuder vård till hela Sverige genom Sofia Vårdcentral.

Chronos Care AB är registrerad vårdgivare som lyder under hälso-och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. All vår vårdpersonal är legitimerade av Socialstyrelsen.