Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.
Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.

Att undvika kolhydrater- med måtta

Att undvika kolhydrater med måtta har god effekt för många med ett svajande blodsocker. I stora drag minskar du ner på bröd och potatis och äter mer av fisk, skaldjur, kött och vegetabiliska proteiner såsom quorn, tofu mfl. Även ägg och baljväxter är viktiga delar i den här menyn. Extra viktigt är också att se till att välja källor till omättat fett såsom olivolja, rapsolja, nötter och avokado. Annars kan det lätt bli lite för mycket av det mättade fettet som kan påverka din diabetes på längre sikt. 

Som läget är just nu kan inte vetenskapen bevisa att det finns anledning att välja extrem eller strikt lågkolhydratskost. Här ingår bland andra LCHF (Low Carb High Fat). Vi på Chronos vill gärna stötta dig som på egen hand har upptäckt att en striktare lågkolhydratskost har hjälpt dig. Ta hjälp av vår dietist för att hitta några enkla knep att förfina dina matvanor på ditt sätt eller läs mer nedan.

Mer inom Måttlig lågkolhydratkost

© 2023, Chronos Care AB, 559244-5422

Chronos Care erbjuder vård till hela Sverige genom Sofia Vårdcentral.

Chronos Care AB är registrerad vårdgivare som lyder under hälso-och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. All vår vårdpersonal är legitimerade av Socialstyrelsen.

För visselblåsning, se:  Tissla Visselblåsning