Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.
Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.

Hälsosam mat - för alla

På Chronos väljer vi att kalla den traditionella diabeteskosten för hälsosamma matvanor. Det beror på att den faktiskt inte är särskild annorlunda mot den mat som vi alla skulle må bra av att äta. De stora penseldragen som den hälsosamma maten består av är 5 nävar frukt och grönt, fisk 2-3 ggr per vecka, rikligt med bönor och linser, flytande margarin eller exempelvis raps-och olivolja vid tillagning och fullkornsvarianter på alla sätt du kan hitta. Leta efter fullkornsrikt bröd, flingor, gryn, pasta och ris. Ett snabbt sätt att hitta hälsosam mat i matbutiken är att titta efter nyckelhålet (Nyckelhålet).

Den som har måltider som innehåller en större del kolhydrater såsom ris, pasta och bröd- får gärna läsa vidare kring avsnittet om Det var det här med GI för att få ett gladare blodsocker.

© 2023, Chronos Care AB, 559244-5422

Chronos Care erbjuder vård till hela Sverige genom Sofia Vårdcentral.

Chronos Care AB är registrerad vårdgivare som lyder under hälso-och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. All vår vårdpersonal är legitimerade av Socialstyrelsen.

För visselblåsning, se:  Tissla Visselblåsning