Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.
Chronos Care Logotyp - Digital diabetesvård var du än befinner dig.

Tarmfloran

Visste du att tarmfloran är kroppens största organ? Bakterierna i tarmen tros väga upp till 2 kg. Tarmfloran är ett hett område inom forskningsvärlden och än finns det mycket att lära. Det som med säkerhet kan sägas är att tarmfloran är en viktig del i vår hälsa, kroppens immunförsvar och att maten vi äter påverkar hur artrik vår tarmflora blir. Typiskt för en hälsosam tarmflora är att den är just artrik. 

Stärk din tarmflora med maten

En ökad variation fibrer tillsammans med fett som är fleromättat eller enkelomättat ger en mer varierad och artrik flora medan en ensidig kost, rik på mättat fett ger en fattigare flora. Du kan läsa mer om de olika fetterna här

Pågående forskning

Det finns forskning som har undersökt kopplingen mellan diabetes typ 2 och tarmfloran. Detta kan i framtiden ligga grund för nya behandlingsmetoder och att typ 2 kan upptäckas tidigare.  Läs mer om den pågående forskningen här.

© 2023, Chronos Care AB, 559244-5422

Chronos Care erbjuder vård till hela Sverige genom Sofia Vårdcentral.

Chronos Care AB är registrerad vårdgivare som lyder under hälso-och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. All vår vårdpersonal är legitimerade av Socialstyrelsen.

För visselblåsning, se:  Tissla Visselblåsning